Vad händer på expectrum i höst?

Legogubbe som står på ett tagentbord och håller upp en tangent. Foto: Unsplash

Att vara en mötesplats i Coronatider kräver anpassning och flexibilitet

Vi har anpassat platsen till att vara säker för de fysiska möten som sker och säker som arbetsplats med bland annat mer avstånd i vår coworking miljö, ökade rutiner och krav kring städ och hygien. I våra mötesrum har vi också förbättrat tekniken för digitala möten.

Här finns mer att läsa om våra rutiner och förhållningssätt

Det här erbjuder vi skolor:

När det gäller vårt uppdrag mot lärare och elever gör vi anpassningar som följer Västerås stads riktlinjer för skolor så att skolklasser kan ha aktiviteter på plats hos oss på ett säkert sätt.

Vi fortsätter att inspirera och stimulera barn och unga och vi pågår i utveckling till att göra det på nya sätt och mer digitalt.

 

Digitala, nya format och många spännande event med samarbetspartners!

Vi gör nu fysiska aktiviteter till digitala utbildningar, filmer och events. Vi lånar ut mer material till skolor och vi stöttar lärare som aldrig förr. Att utveckla aktiviteter digitalt låg i vår plan oavsett, den fick bara sig en ordentlig skjuts nu. Känner ni igen er? 🙂

Om expectrum learnings utbud:

  • Skolbesök på expectrum går att genomföra, transport till och från expectrum i homogen grupp.
  • Ordinarie kursutbud är pausat och under förändring. Delar av innehåll ersätts av andra aktiviteter.
  • Planerade läraraktiviteter genomförs, nu digitalt och i större omfattning. Vi erbjuder NT-grupper, lärarnätverk och Programmeringskurs och webinarier är under utveckling.
  • Teknikpiloter – dvs att vi utbildar lärare pågår, uppstartsträffen sker digitalt och möjlighet finns att komma med sina klasser.
  • Samtliga NTA-utbildningar sker, men digitalt och lådor levereras enligt plan.
  • Expectrums utlåningsmaterial leveras enligt planerat. Utbildning kopplat till materialet finns tillgängligt online.
  • Digital höstlovsaktivitet v 44 sker i samverkan med Northspawn och som fysisk aktivitet hos oss för fritids, tema ”Minecraft”
  • Spännande samarbeten och digitala event på gång- digitalt lärarhack i samarbete med Kodcentrum, ABB och Robotdalen, Digital@idag i samarbete med ABB och Girls Tech Day i samarbete med Amazon Web Services.
  • Nya aktiviteter till barn och unga, elever och lärare är under utveckling – ett bredare digitalt utbud planeras mot skola men också mot privatpersoner, till exempel ett digitalt ”After School”.

Håll span här eller följ oss i sociala medier,

vi ser fram emot hösten med dig!