NTA

NTA står för Naturvetenskap och Teknik för Alla. Målet med NTA är att alla elever ska få möjlighet att möta de naturvetenskapliga ämnena och tekniken i en undervisning som inspirerar till nyfikenhet och lust att lära. Varje tema består av en utbildning, en lärarhandledning och en klassuppsättning material för ett frågebaserat, laborativt arbetssätt i klassrummet.

NTA i Västerås

Expectrum har en samordnande funktion i Västerås. Vi ordnar temautbildningar, administrerar bokningar av lådor och utbildningar och ser till att lådorna kommer till och från er skola.

Vanliga frågor och svar kring NTA

Utbildningar och lådor

NTA_Utbildningar examenshatt -Illustration

Utbildningar

Innan du börjar arbeta med något av NTA:s teman går du en introduktionsutbildning. Sedan är det dags att välja vilket tema du ska arbeta med. Till varje temalåda finns en tillhörande obligatorisk utbildning.

Du går utbildningen första gången du ska arbeta med temat, därefter kan du låna lådan så många gånger du vill. Syftet med temautbildningen är att du, tillsammans med en utbildare, får en orientering kring tillhörande lärarhandledning och uppdragen i temat. Du får bekanta dig med det material som finns i lådan, så att du känner dig väl förberedd inför kommande arbete i klassen. Förhoppningsvis blir du lika peppad som dina elever kommer att bli!

NTA Låda -Illustration

Lådor

NTA erbjuder flera olika temalådor och du har säkert hört talas om ”de blå lådorna”. Varje tema är en komplett klassuppsättning med experimentmaterial till klassrummet samt lärarhandledning med tydliga lektionsplaneringar. För att få arbeta med temalådan krävs att du går tillhörande temautbildning innan arbetet i klassrummet påbörjas.

Expectrum ser till att temalådan levereras till din skola i början på terminen och hämtar sedan tillbaka lådan i slutet av terminen.