Höstens skolutbud!

Har du hört ... att expectrum kan bli ditt klassrum? Är du taggad på att komma igång med programmering, eller fördjupa dig i ämnet teknik? Läs mer om våra hösterbjudanden för dig som lärare!

Teknikpilot

Vi har plats för dig! Som teknikpilot använder du expectrum och vårt material som ditt klassrum. Kom till oss och håll egna skolbesök med din/skolans klasser efter fortbildning hos oss. En unik chans att ta din teknikundervisning och dina kunskaper till nästa nivå! Anmäl dig till vår uppstartsträff och få mer information. Du som redan är Teknikpilot, anmäl dig till den utbildning du är intresserad av så du kan hålla i ännu ett tema!

Programmeringskurs

Efter denna kurs om fyra tillfällen kan du enkelt komma igång med programmering i ditt klassrum. I kursen lär du dig grunderna inom programmering och får praktiska tips så du enkelt kan fortsätta jobba vidare med dina elever!  Mer information och bokning.

Skolbesök

Kom till oss på våra uppskattade skolbesök! Under besöket får eleverna arbeta praktiskt och uppleva teknik på ett konkret, lekfullt och inspirerande sätt. Elevernas tekniska självförtroende stärks och de brukar gå härifrån med nya upplevelser, insikter och ett stort leende på läpparna. En nyhet för i höst är vårt nya skolbesök ”SPIKE programmering åk 4-6”. Läs mer om alla våra skolbesök.

Utlåningsmaterial hos expectrum i Västerås. Fotograf: Af Adam

Handledargrupp och lärarnätverk, i ämnet teknik, lärare F-9

Vill du få tips på vad du kan göra i klassrummet under tekniklektionerna och få inspiration i ämnet? Här utvecklar vi tillsammans vår kompetens inom teknikämnet. Nyheter och teori varvas med praktiska övningar och spännande studiebesök. Vi träffas fyra tillfällen per termin. Mer information och bokning.

Utlåningsmaterial

Vill du låna teknikmaterial till ditt klassrum? Vi har klassuppsättningar för bland annat legomaterial som kan programmeras och små robotar som gärna flyttar in i ditt klassrum. Mer information och bokning.

NTA

Anmälan till höstens NTA-lådor och utbildningar är nu öppen, bokningen är öppen fram till och med den 18 juni så se till att boka redan nu det tema du planerar att använda i höst! Mer information och bokning.

NTA-nyhet!

”Smartare produkter” är ett nytt tema med fokus på förmågorna i teknik. Det passar åk 4-6 men även åk 7-9. I temat analyserar eleverna produkter som innehåller digital teknik och undersöker hur denna teknik påverkar och förändrar vårt samhälle och vardagsliv. Programmering av Micro:bit ingår i temat.

Programmera Micro:Bit hos expectrum. Foto: expectrum
Åk. 4 - 7
Smartare produkter

SAVE THE DATE!

Vi har ett spännande lärarhack på gång den 15 oktober i samverkan med Kodcentrum. Det kommer vara en em/kväll full av inspiration och prova-på-aktiviteter för lärare i grundskolan kring programmering, problemlösning och digitalt skapande. Lägg in det i kalendern redan nu. Mer information kommer!

Maila eller ring oss om du har frågor; expectrumlearning@vasteras.se, 021-39 60 61. Hoppas vi ses!