Goda exempel

Lärarnätverket i teknik utforskar på expectrum. Fotograf: Af Adam

Vi på expectrum gillar goda exempel och innovativa lösningar, speciellt när det handlar om teknikundervisningen i skolan! Därför har vi samlat in tips från lärare runtom i Västerås där de delar med sig av ett arbetssätt, ett verktyg eller en app som underlättar i deras undervisning. Har du ett gott exempel du vill dela med dig av till andra lärare? Hör av dig till oss på expectrum@vasteras.se

Våra goda exempel

”STOLEN”

Åsa Zetterman och Erik från Hammarbyskolan visar upp en lärorik uppgift de arbetat med i tekniken. Inspiration till uppgiften fick Åsa på en av expectrums NT-träffar.

Spetstekniken

Joakim Flink är lärare på ABB Gymnasiet och delar med sig av hur han arbetar på Spetsutbildningen. Cykelprinciper, projektform och eget ansvar hos eleverna – spännande tycker vi!

Menti / Mentimeter

Sofia Wärn från Tranellska gymnasiet använder sig av verktyget Mentimeter. Eleverna kan svara anonymt vilket ger en ärligare feedback på lektionerna.

UR Programmera mera

Johanna Axman är en av våra teknikpiloter och här tipsar hon om UR:s programserie programmera mera. Det bjuds på Blue bots, kasserade världskartor och massa programmering.

YOUTUBE, SCREENCAST-O-MATIC OCH GOOGLE FORMULÄR

Matilda från Eductus är först ut med att visa hur hon arbetar med digitala verktyg för att underlätta i sin vardag som lärare.

SCRATCH

Liv-Marie från Pilträdsskolan visar hur du kan arbeta med programmeringsverktyget Scratch och låta eleverna lära varandra.

NEARPOD

Linda från Tillbergaskolan berättar om Nearpod – ett digitalt hjälpmedel för formativ bedömning i när- och fjärrundervisning.