Frågor och svar Teknikpilot

Lärare som utbildad teknikpilot hos expectrum i Västerås. Fotograf: Af Adam

Här har vi samlat de vanligaste frågorna som vi får till oss kring Teknikpilotskonceptet.

Kan jag själv bestämma tid när jag ska komma?

Du bokar antingen ett fm-pass eller ett em-pass via vår webb. I bokningen anger du specifik start- och sluttid för ditt besök. Till alla skolbesök finns rekommenderad tid, den rekommenderade tiden för ett besök ligger mellan 75-90 minuter. Mer info finns under respektive besök.

Kan jag komma med flera klasser?

Du kan låta fler klasser från skolan komma, men du kan bara arbeta med en grupp i taget, upp till 30 elever samtidigt. Du håller då i två lektioner efter varandra under t ex en förmiddag eller eftermiddag. Det är viktigt att du skriver detta i din bokning. Under en förmiddag skulle du t ex kunna arbeta ett pass mellan 8.30-10.00 och ett andra arbetspass mellan 10.15-11.45 om besöket är 90 minuter långt.

Kan jag vara på expectrum en heldag?

Absolut, det går fint! Se då till att boka ett fm-pass och ett em-pass samma dag. Du som Teknikpilot kan då vara på expectrum hela dagen och flera klasser från skolan kan komma till dig.

Vad händer när jag och min klass kommer till expectrum?

Välkomna enligt vad ni bokat! När du kommer med din klass har vi dukat upp allt material och presentationen ligger klar på skärmen. Bara att sätta igång helt enkelt! Pst, ett tips är att kika igenom presentationen innan du kommer med klassen så du är förberedd.

Var hittar jag presentationen till skolbesöket?

Vi har samlat alla presentationer i materialbanken. Som aktiv Teknikpilot har du fått lösenordet till sidan och kan där ladda ner presentationerna.

Vad händer när vi är klara?

Vi förväntar oss att ni plockar ihop och lämnar i det skick det var när ni kom. Teamwork helt enkelt om vårt gemensamma klassrum!

Hjälp, jag kanske inte kan svara på barnens frågor!

No worries! Ibland kan inte vi heller det. Men vi tar gärna reda på svaren. Gör så ni med, det är lärande i sig! Ibland kan frågor och funderingar dyka upp på vägen hem, dagen efter eller långt senare. Vi älskar att ta del av barnens reflektioner och undringar. Vi är bara ett mail bort, hör av er så ser vi till att klassen får svar!

Hur kan jag fortsätta?

Ett tips från oss är att hålla dig ”varm i kläderna” tills vi ses nästa gång här på expectrum. Låt oss få hälsa på i ert klassrum genom ett digitalt skolbesök. Dessa läser du mer om och bokar här.

Har jag som Teknikpilot några övriga förmåner (förutom tillgången till inspirerande lokaler och material)?

Jepp, ibland går vi ut med riktade erbjudanden enbart till våra Teknikpiloter. Det kan handla om specifika event som riktas till er, vara bollplank i utveckling, eller ta del av nytt utbud som vi vill ha feedback kring innan vi släpper det i vårt utbud. Ni är viktiga för oss och inte minst för alla elever som får ta del av era kunskaper!

Jag har inte fått svar på min fråga!

Om du inte fått svar på dina frågor är du välkommen att kontakta expectrum.

E-post: expectrum@vasteras.se

Vårt utbud