Digitalt lärarhack

Hur kan skolan ge barn och unga digital förmåga och självförtroende att bidra till innovativa lösningar på samhällsutmaningar? Hur kan du jobba med programmering i din teknikundervisning? Är du sugen på att komma igång, vill ha nya idéer till din undervisning eller törstar efter inspiration – då är det här eventet för dig, oavsett förkunskaper.

Torsdagen den 15 oktober kl. 16-18 (kostnadsfritt)

F-3 Från dans till programmering

Hur kan programmering kännas i kroppen och hur ser det ut när vi överför det till en programmeringsmiljö?

Expectrum tar dig med på denna workshop som startar i det praktiska och övergår till visuell och enkel programmering i Scratch JR. Expectrum lanserar också en tävling i samband med denna workshop och utlovar ett pris din klass garanterat kommer gilla!

Illustration för kursen Scratch.
Illustration för kursen Scratch.

4-6 Min robot – från idé till prototyp i Scratch

I Kodcentrums workshop får du testa datorfria idéövningar, datalogiska lekar och blockprogrammering i Scratch på temat Min robot  ett skolmaterial på Kodboken.se om robotar och AI.

Kodcentrum visar hur du kan ge dina elever ett uppdrag från ABB och sedan låta dem skapa idéer, flödesscheman och prototyper till robotar i Scratch. Kodcentrum berättar också om möjligheten för din klass att delta i deras tävling Kodutmaningen!

7-9 Finn upp – Sveriges största uppfinnartävling för unga presenteras

I Finn upp får eleverna utveckla sina egna idéer till riktiga uppfinningar genom en beprövad pedagogisk metod som kallas Uppfinnarresan. När de är klara får de lämna in sina uppfinningar till tävlingen, och kanske sitter framtida innovatörer, intraprenörer och digitala stjärnor i ditt klassrum. Helena Thorén, verksamhetschef, tar dig med på denna workshop där du får både inspiration och tydliga ramar för klassrumsarbete.

 

Logotyp Finn upp