Sportlov 2021 - Digitalt

Bygg Västerås i Minecraft – vinnare

Minecraft ö med träd

Här hittar du alla vinnare under eventet Bygg Västerås i Minecraft under sportlovet 2021. Grattis säger vi på expectrum!

Porträttbild av Mino. Rödhårig och har en blå mössa. Mino är vinnare av uppdraget under sportlovet. Foto: expectrum

Vinnare uppdraget: Mino

Mino är 15 år och vinnare av uppdraget. Tanken bakom huset växte under tiden som Mino byggde: ”Först började jag med huset, sen tänkte jag att det vore kul om man kände alla man bodde nära. Därför byggde jag trädgården med gemensamma platser där man kan lära känna varandra.”

Mimers motivering: Mino har inte bara lyckats skapa bra hus för flera familjer utan har även på liten yta skapat en väl genomtänkt gård där gemenskap och aktivitet för alla, får ta stor plats. Det finns möjlighet för alla, i olika åldrar och med olika intressen, att vara fysiskt aktiva.

Den stora variationen av växtlighet, belysning, möjlighet till odling och platser att hänga tillsammans med andra på, är ett stort plus för att skapa gemenskap och trygghet på en gård.

Tänk ett Västerås där vi får bo mer så här!

 

Minecraft miljö. Foto: Skärmbild
Portträttbild av Ludwig. Han är vinnare av ATEAs pris och håller upp en ryggsäck som han vann.

Hedersomnämnande: Ludwig

Ludwig är 11 år och tycker om politik, nyheter, Minecraft och lego. Han byggde Vita huset i Västerås och behövde en president som kunde bo där så han anordnade ett val med tre kandidater.

ATEA:s värderingar är ”Vi sätter laget före jaget” vilket de tycker att Ludwig har levt upp till med initiativet gällande presidentvalet.

*vem som vann valet förtäljer inte historien. 

Fler vinnare...

Vi hade fler mindre utmaningar under sportlovet och här presenteras vinnarna i:

Hide & Seek

Viktor P04

Shining4Life

XplozionMonkey

Lost & Found

Peppanomaly

Odling

Pix3y

Volontär

Vi vill även rikta ett STORT TACK till Peppanomaly som varit till stor hjälp under hela veckan, du är en riktig Västerås i Minecraft-ambassadör!

Tack för denna gång hälsar expectrum, Mimer, ATEA och Västerås bibliotek.