Ge bort en kurs i julklapp!

10 Dec 2019

Både barn och vuxna gillar att bli överraskade! För vuxna är vi glada att kunna erbjuda vår nya kurs Python - en programmeringskurs på fyra tillfällen som hjälper dig igång, oavsett om det är en hobby eller om du behöver det i jobbet.  Till barn har vi spännande kurser för alla åldrar, men också familjekurser. En kurs på expectrum vill vi påstå är årets julklapp till någon du känner, eller kanske till dig själv?

Nu är bokningen till vårens första kvällskurser öppen! Här kommer information om våra kommande aktiviteter:

Vill du gå en kurs tillsammans med ditt barn? Anmäl er till vår Familjeprogrammering eller Familjeverkstad. Då får ni tillsammans chansen att lära er nya, spännande saker. 

Tekniklek: På ett lekfullt och enkelt sätt får du praktiskt bekanta dig med teknik vid åtta tillfällen. Varje tillfälle har ett nytt tekniktema. Vi pratar om de olika teknikerna och skapar något nytt med just den tekniken. En kreativ och uppskattad kurs! Ålder: 6-8 år.

Programmering start: Är du nyfiken på att lära dig hur du kan skapa egna spel och program är det här kursen för dig. Med lekfulla workshops och spel kan du lära dig grunderna i programmering på fyra veckor. Ålder: 10-12.

WeDo: Gillar du att bygga lego men är samtidigt nyfiken på programmering? Då är det här kursen för dig. Vi bygger figurer av LEGO® och får sedan figurerna att röra på sig på olika sätt då vi programmerar det vi byggt med hjälp av surfplattor. Ålder: 8-10 år.

Labba Wanted: Det har kommit in bevismaterial från ett brott som har begåtts på ett museum och vi behöver hjälp att peka ut den skyldige! Under kursen försöker vi lösa brottet med hjälp av olika bevistekniker. Ålder: 10-12 år.

Slajma: Kom och slajma med oss i vårt kreativa och färgsprakande labb! Här får du möjlighet att experimentera med ämnen som har olika egenskaper. Vi blandar, mixar och skapar olika reaktioner. Det blir färgglatt, kul och geggigt. Ålder: 8-10 år.

NYHET! Bygg din egen robot:  Har du alltid drömt om en egen robot? Nu kan din dröm bli verklighet! Under vår nya kurs får du som är mellan 10 och 12 år möjligheten att bygga, designa och programmera en egen robot. Ålder: 10-12 år.

NYHET! Python 14+ och Python för vuxna : Det finns många anledningar att börja programmera, det kan vara en kul hobby eller en välbetald karriär. På kursen Python får du lära dig programmeringsspråket Python som används runt om i världen för mängder av ändamål som t.ex. utveckling av Artificiell Intelligens (AI) och för att köra hemsidor som YouTube. 

Vår Makers-verksamhet fortsätter på måndagskvällar. Kom till expectrum och använd våra verktyg, maskiner och arbetsytor till egna projekt och få hjälp och inspiration av varandra. 

Fullständigt utbud hittar du här. Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss på learning@expectrum.se, 021-396061.

Hoppas vi ses i vår!

expectrum finns i Skrapan, Kopparbergsvägen 10, Västerås.