Vårens utbud för dig som lärare!

27 Nov 2019

Vi på expectrum ser redan nu fram emot våren, här kommer en sammanfattning av vårt utbud för dig som lärare.

Bli teknikpilot och få möjligheten att använda expectrum som ditt klassrum!

Nu öppnar vi möjligheten för fler att bli Teknikpilot på expectrum! Du får lära dig våra skolbesök och kan sen själv hålla i skolbesöket med din klass.

Att vara teknikpilot har vidgat mitt område i teknikundervisningen. Mina elever upplever det som positivt att komma till en annan miljö där teknik finns i varje vrå. Bra personal som coachar mig med det som behövs när jag kommer med eleverna ” Roger Berglund, teknikpilot från Pettersbergsskolan.

Vill du höra mer om vad det innebär att bli teknikpilot? Anmäl dig till uppstartsmötet den 29 januari 2020 här. Då berättar vi mer!

På expectrum finns kompetensutveckling för dig som undervisar i ämnet teknik. 

Att delta i en handledargrupp har givit mig nya vägar in i ämnet teknik”, säger en av våra deltagare.

För dig som undervisar i teknik åk 1-3 och 4-6: Handledargrupp i Teknik. Vill du få tips på vad du kan göra i klassrummet under tekniklektionerna och få inspiration i ämnet? Då ska du börja i en handledargrupp som våra NT-utvecklare håller. De går igenom modulerna i teknik som Skolverket tagit fram, men jobbar också mycket med praktiska övningar som kan tas med till klassen.

För dig som undervisar i teknik åk 7-9: Tekniklärarnätverk. Vill du träffa tekniklärare från andra skolor, få inspiration till din undervisning och följa med på spännande studiebesök? Då ska du komma till tekniklärarnätverket som träffas på expectrum! 

Läs mer och anmäl dig här. Grupperna träffas fyra tillfällen per termin.

Är du sugen på att komma igång med programmering i ditt klassrum? Då är vår kurs Programmering start, för lärare F-6 något för dig! Kursen fokuserar på programmering du kan ta med dig till klassrummet. Under fyra tillfällen lär du dig mer och får praktiska tips och övningar. Läs mer och anmäl dig här.

NTA

Anmälan till vårens NTA-lådor och utbildningar är nu öppen fram till 9 januari. Mer information och bokning hittar du här.

Nyhet! Smartare produkter- ett NTA-tema med fokus på alla förmågorna i teknik. Passar i åk 4-6 men även åk 7-9. Programmering av microbit ingår i temat.

Bra att veta: Temat Fast eller flytande är reviderat och byter namn till Fasta ämnen och vätskor. I februari kommer du som tidigare gått utbildningen därför erbjudas en kompletteringsutbildning, inbjudan kommer senare.

Vi öppnar bokningen till vårens skolbesök 2 december kl. 15.00!

Boka in din klass på ett skolbesök hos oss! Du skickar en bokningsförfrågan på det skolbesök du är intresserad av. Vi vet att det brukar vara högt tryck och vi ber er att endast skicka en bokningsförfrågan så att fler skolor och klasser får chansen att delta i aktiviteter hos oss.

Vårens nyhet är skolbesöket Hemlig kemi som riktar sig mot åk 2-3. Ta på er labbrockarna och låt oss experimentera tillsammans! Läs mer om detta, samt våra andra skolbesök här.

En fullspäckad vår, hoppas vi ses!