Höstens aktiviteter för lärare och släpp av skolbesök

21 maj 2019

Denna vårtermin börjar närma sig sitt slut och vilket halvår det har varit! Våra teknikpiloter har nu kommit igång ordentligt, och det är så kul att ha dessa fantastiska lärare här. Nu hoppas vi att fler vill ta chansen att bli teknikpiloter hos oss. Här kommer information om höstens aktiviteter för lärare och datum för när vi öppnar bokningen till våra olika koncept.

Som teknikpilot på expectrum får du chans att komma hit och hålla egna skolbesök med din eller skolans klasser, efter att ha fått utbildning hos oss. Vill du höra mer om att bli teknikpilot? Anmäl dig till uppstartsmöte 11 september här. 

Är du tekniklärare och vill få kompetensutveckling i teknik? Lärare åk 1-3 läs mer och anmäl dig här. Lärare åk 4-6, läs mer och anmäl dig här. Lärare åk 7-9, läs mer och anmäl dig här.

Programmering har blivit en del av läroplanen och på våra programmeringskurser för lärare får du hjälp att komma igång. Kursen fokuserar på programmering ni enkelt kan ta med er tillbaka till klassrummet. Läs mer och anmäl dig till kursen Programmering start för åk F-6 här

Datum för när vi släpper övriga koncept för skolan:

- Anmälan till NTA-lådor och utbildningar öppnar 27 maj kl. 15.00 och är öppen fram till 19 juni kl. 15.00. Mer information och bokning hittar du här (bokningen blir synlig vid släpp).

- Anmälan till höstens utlåningsmaterial och utbildningar öppnar den 4 juni kl 9.00. Mer information och bokning hittar du här (bokningen blir synlig vid släpp).

- Anmälan till höstens skolbesök öppnar den 15 augusti kl 9.00. Mer information och bokning hittar du här (bokningen blir synlig vid släpp).

expectrum flyttar ut!
Under vecka 35, 36, 37 har vi fullt hus med NTA-utbildningar i våra lokaler. Då åker ut till skolor för att göra våra aktiviteter, där vi helst träffar flera klasser under en dag. Vi kommer i första hand att åka ut till åk 7-9, och den aktiviteten vi erbjuder är EV3-programmering. Är du lärare eller rektor för år 7-9 och vill att vi kommer ut - maila learning@expectrum.se för en bokningsförfrågan.

Hoppas vi ses!