Årets bästa julklapp? I morgon öppnar bokningen till vårens kvällskurser!

3 Dec 2018

Både barn och vuxna gillar att bli överraskade! För vuxna är vi glada att kunna erbjuda Makers på måndagskvällar. Något för alla med upptäckarlust och en uppfinnarådra. Använd våra verktyg, maskiner och arbetsyta till egna projekt och få hjälp och inspiration av varandra. Till barn har vi spännande kurser för åldrarna 6-16. Årets bästa julklapp till någon du känner, eller dig själv?

I morgon, tisdagen 4 december kl. 9.00 öppnar bokningen till halva vårens kvällskurser. Här kommer information om några av våra aktiviteter och vilka åldrar de passar:

Tekniklek start: På ett lekfullt och enkelt sätt får du bekanta dig med teknik vid fyra tillfällen. Varje tillfälle har ett nytt tekniktema. Vi pratar om de olika teknikerna och bygger något nytt med just den tekniken. Ålder: 6-8 år.

Programmering start: Är du nyfiken på att lära dig hur du kan skapa egna spel och program är det här kursen för dig. Med lekfulla workshops och spel kan du lära dig grunderna i programmering på fyra veckor. Ålder: 10-12 och 12-16 år.

Skapa start: Gillar du att bygga saker som kan röra sig eller lysa är det här kursen för dig. Här får du chans att bekanta dig med teknik på ett roligt och utmanande sätt. Ålder: 8-10 år.

3D teknik: Undrar du hur det här med 3D fungerar eller vill du bara få ett stadigt grepp om grunderna i 3D-modellering? Här får du lära att navigera och arbeta i olika 3D-miljöer och skapar allt från enkla objekt till mer komplicerade modeller. Ålder: 10-12 och 12-16 år.

Labba start: Kom och labba med oss i vårt kreativa labb! Här får du möjlighet att experimentera med ämnen som ändrar färg och form. Vi använder oss av riktig labbutrustning samtidigt som vi skapar saker tillsammans. Ålder: 10-12 år.

EV3-programmering start: Robotar har alltid varit spännande och kittlar vår tanke att skapa. Med Mindstorms EV3 från LEGO® får du chans att programmera din egen robot. När programmeringen är på plats bygger vi till olika sensorer för att få roboten att känna igen färger eller att stanna för ett hinder. Ålder: 10-12 år.

El-Trix start: Undrar du hur saker kan snurra, lysa och låta? Då är det här kursen för dig! Vi kommer att plocka isär begreppet elektricitet för att försöka förstå vad det är och hur det fungerar. Ålder: 10-12 år.

Vill du gå en kurs tillsammans med ditt barn? Anmäl er till vår Familjeprogrammering eller Familjeverkstad start. Då får ni tillsammans chansen att lära er spännande, nya saker. 

Fullständigt utbud hittar du här. Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss på learning@expectrum.se, 021-396061 eller 021-396060.

Hoppas vi ses i vår!

expectrum finns i Skrapan, Kopparbergsvägen 10