Sommartips från expectrum!

18 maj 2018

Det händer massor av roliga saker de kommande veckorna: Barnfestivalen, lördag@expectrum, sommarlov@expectrum och Cityfestivalen! 

Västerås Barnfestival

Vi finns självklart på Västerås Barnfestival nästa lördag den 26 maj. Kom och experimentera med såpbubblor i expectrums tält! Vi kommer att stå i Vasaparken och ser väldigt mycket fram emot att få träffa alla barn.


Lördagsöppet på expectrum den 2 juni
Den 2 juni är det dags för nästa lördag@expectrum. Denna gång kommer vi att köra två aktiviteter parallellt:

Workshops i 3D-programmet Tinkercad. Du väljer mellan två pass: ett mellan klockan 10.30-12.00, och ett mellan klockan 12.30-14.00. Här kommer du att få lära dig grunderna i 3D-modellering, alltså hur du ritar saker i 3D, och få en nyckelring som du själv designat, utskriven i en av våra 3D-skrivare. Nyckelringen kommer du att kunna hämta någon vecka senare i Expect Västerås. Inga förkunskaper krävs.

Pris: 120 kr
Ålder: Från 8 år

Den andra aktiviteten är favoriten Wanted som körs i vårt kemilabb 2 juni mellan klockan 10.30-13.00. Det har det kommit in bevismaterial från ett brott som har begåtts på ett museum och vi behöver hjälp att peka ut den skyldige! Ni kommer att jobba två och två när ni löser uppdraget, så ta med dig en kompis som gillar att lösa brott eller kom själv så hittar vi en åt dig! Inga förkunskaper krävs.

Pris: 150 kr
Ålder: Från 10 år

Biljetterna säljs i Expect Västerås, Kopparbergsvägen 10, från klockan 10.00 samma dag. Det är begränsat antal platser, så se till att vara i tid! Aktiviteterna går inte att boka i förväg. Ta gärna med mellis!


Sommarkurser
Är du nyfiken på teknik? Då finns möjligheten att gå en kurs på expectrum i sommar under vecka 25 eller 26! På kursen får du bland annat experimentera i labbet, konstruera, bygga och programmera. Varje dag har olika teman. Du får alltså chansen att prova på massor av olika saker under denna kurs. Kursen pågår i 4 dagar: måndag till torsdag och varje tillfälle är 2 timmar. 

Pris: 300 kr
Ålder: 6-8 år, 8-10 år, 10-12 år samt 12-16 år
Länk till anmälan: www.expectrum.se/kursutbud

Vi släpper platser till sommarkurserna den 21 maj kl 9.00! 

Exempelbyggen från tidigare sommarlov@expectrum, olika åldrar.

Cityfestivalen
Detta år kommer vi att finnas i ett tält ute i vimlet på Cityfestivalen på torsdag den 28 juni och fredag den 29 juni. Självklart gör vi en rolig aktivitet tillsammans. Mer info kommer, så håll utkik. 

Hoppas vi ses på ett eller flera av dessa event!

Har du frågor, hör av dig till learning@expectrum.se eller 021-396061

Soliga hälsningar
Teamet på expectrum 

expectrum finns i Skrapan, Kopparbergsvägen 10 i Västerås