Sportlovs-drop-in och släpp av fler kvällskurser!

6 feb 2018

Hej!

Nu börjar vi få lite vårkänslor, även om vintern inte är redo att lämna oss riktigt än. Vi planerar ju nämligen för kursstarter i april och maj, vi pratar om sportlov, påsklov och sommarlov. Och vi inser återigen att tiden går himla fort. Men vi tar en rolig sak i taget. Det som händer härnäst är dels att vi den 13 februari släpper fler platser till våra kvällskurser, dels att vi bjuder in till drop-in på sportlovet! 

Sportlovet
LEGO fyller 60 år i år, och vad passar då inte bättre på ett drop-in än skapande och konstruktion med just LEGO!? Temat för årets sportlov blir lekplatser: Hur skulle din drömlekplats se ut? Finns den redan, eller saknar du något som ger mer fart eller extra sug i magen? Kanske drömmer du om en särskild klätterställning, eller fler roliga figurer och hus i lekparken? 

För att ta till vara på alla era idéer och tankar så har vi bjudit in personer som jobbar med att ta fram, bygga och utveckla lekplatser. Några av dem jobbar på företaget Nordic Parks, medan några jobbar för Västerås stad på Park- och naturenheten, del av Teknik- och fastighetsförvaltningen. Passa på att ge dem tips och berätta hur just du vill att lekplatserna i staden ska se ut! 

För deltagare som är ca 10 år och äldre finns också möjlighet att delta i en workshop för att testa på att rita enklare delar till lekplatser i 3D med hjälp av ett program som heter Tinkercad. Det finns begränsat antal platser, och dessa bokas på plats. Workshopen kommer att genomföras ett flertal gånger varje dag. 

Var: På expectrum, upp för rulltrappan
När: Tisdag, onsdag och torsdag på sportlovet vecka 9
Tid: 10-15 alla tre dagar
Ålder: För alla! Vi har en Duplohörna för de minsta. Barn under 8 år deltar tillsammans med vuxen.
Pris: Kostnadsfritt, ingen anmälan behövs

Duplohörna för de minsta

Kvällskurser
Kurserna som startar i april och maj kommer att bli bokbara den 13 februari kl 09.00. Du kan redan nu gå in på expectrum.se/kursutbud för att se vilka kurser det handlar om samt vilken dag och tid de kommer att genomföras. Det finns kurser för barn och unga från 6-16 år, programmeringskurser för lärare, samt Makers för vuxna (16+).