Inbjudan till konstutställning: 6 Faces of Innovation

30 Okt 2017

Mitt i innovationens guldrusch är det lätt att tappa bort sig. Är vi på väg framåt eller bakåt? Utställningen ”6 faces of innovation” ställer innovationens roll på sin spets. Hur länge kommer vi att orka hålla nuvarande innovationstakt uppe? Och vad är det som triggar oss att ständigt vilja förnya.

Sex olika konstnärer bjuder in dig till innovationens innersta rum i en utställning på expectrum. Under nästan ett års tid har de undersökt vad som står i vägen för att vi ska vara innovativa, vilka små förändringar i vardagen som vi själva kan bidra med för att nya innovationer ska komma till stånd och vad som motiverar oss att driva utvecklingen vidare. Samtidigt ifrågasätter den om ständig utveckling verkligen är nödvändig och om vi skapar det som människor faktiskt behöver. I utställningen kan du bland annat uppleva känslan i ett livmoderliknande rum och hälsa på hemma hos roboten Nao.

Program
16.00 Invigning. Nina Bozic och Lisa Kilestad presenterar projektet och medverkande konstnärer.
16.30 – 18.30 Visning. Mingel med möjlighet att se och uppleva konstinstallationerna.

Anmälan
Anmäl dig senast 2 november till kontakt@expectrum.se

Utställningen ingår i projektet Innoday, som utforskar hur innovation kan bli en naturlig del i våra dagliga arbetsrutiner. Projektet leds av Nina Bozic Yams från RISE SICS Västerås, som doktorerar i innovationsledning vid Mälardalens Högskola. Innoday finansieras av Vinnova tillsammans med medverkande organisationer; RISE SICS Västerås, expectrum, Kulturstiftelsen Arty, Västerås Sciencepark och Automation Region.

Utställningen äger rum på expectrum, Kopparbergsvägen 10.