​Kom och häng med Beppe Singer under höstlovet!

18 Okt 2017

Vad tycker ditt barn om matematik? Beppe Singer har gått från att sitta längst bak i klassrummet och inte tycka matematik var särskilt kul till att i dag arbeta med att inspirera barn att se tjusningen i matematiken. Han är ambassadör för Mattecentrum, programledare och lärare som tillsammans med sin redaktion vann priset Årets Folkbildare, 2011. Den 2:a november kommer Beppe till Västerås och kommer hålla en gratis matematik- och experimentshow för barn.

Tid: Torsdagen den 2 november. 09:00 – 11:45
Plats: expectrum, Kopparbergsvägen 10
Passar ålder: Mellanstadieelever (medföljande förälder också välkommen såklart!) Vårdnadshavare ansvarar för sitt/sina barn.

Eventet är gratis för alla och antalet platser är begränsade, så det är först till kvarn som gäller. Vi bjuder på frukost!

Frukosten kommer att serveras från kl. 09:00. Anmäl om ditt barn har någon kostallergi i anmälningsformuläret. Showen pågår mellan kl. 10:00 och kl. 11.00. Därefter finns möjlighet att ta ett foto med Beppe och att få hans autograf, samt att delta i prova-på-aktivitet med expectrum.

Anmäl dig och ditt barn vi länken nedan! Antal platser är begränsat, så ”först till kvarn” gäller. 

https://oneabb.formstack.com/forms/beppematik_i_vasteras

Mer om Beppe Singer

Beppe Singer är mest känd som TV-programmet Hjärnkontorets programledare i SVT men verkar även som föreläsare i skolor runtom i landet då han talar om sin egen skolgång och hur det känns att känna sig "dum i huvudet".

Singer är utbildad kemist vid Lunds Universitet och har tidigare arbetat som lärare i kemi, fysik och matematik på ett gymnasium i Malmö. Förutom programledare för SVT, har han även producerat och varit programledare för programmen Tiggy Testar och LABBA på UR. Singer är även författare och har skrivit både läromedel samt barnböcker och pysselböcker. Han var också hjärnan bakom succéprogrammet ”Det stora experimentet” som nyligen vann pris på Kristallengalan för bästa barn- och ungdomsprogram.

Vad är Beppematik?

Beppe Singer är även Mattecentrums ambassadör. Tillsammans med föreningen har han tagit fram roliga videoklipp, kallade Beppematik, där barn på ett inspirerande vis kan lära sig mer matematik, materialet kan användas hemma eller tillsammans med pedagoger på fritidsgården. Filmerna hittar du här: http://www.matteboken.se/beppematik

Varmt välkomna den 2 november! Arrangemanget är ett samarbete mellan Mattecentrumexpectrum och ABB.

expectrum finns i Skrapan på Kopparbergsvägen 10.

Presskontakt för eventet: Emma Nyborg, Mattecentrum, emma@mattecentrum.se