Nytt släpp av skolaktiviteter och tips om nätverk för tekniklärare!

6 Mar 2017

Nu har du som inte haft möjlighet att besöka oss ett nytt tillfälle att boka en aktivitet med din klass! På onsdag den 8 mars klockan 09.00 blir nämligen fler skolaktiviteter bokningsbara. Det gäller skolaktiviteter som hålls från slutet av mars fram till sommarlovet.

Besök oss för att delta i roliga, engagerande och lärorika aktiviteter i teknik! Bland annat finns möjlighet att testa robotprogrammering i aktiviteten EV3 programmering, bygga med Lego för att upptäcka hur motorer och olika utväxlingar fungerar i aktiviteten Motordrivna figurer och koppla olika kretsar för att bekanta er närmare med elektricitet i aktiviteten Solcellsbilar och ledande lera. Vi erbjuder aktiviteter från förskoleklass till gymnasiet.

Klicka här för att se samtliga aktiviteter vi erbjuder och för att boka er plats.

Vill du vara med i ett nätverk för tekniklärare?

Teknikämnet är i fokus. Kursplanen kommer att ändras, programmering kommer att ingå som en del i teknikämnet. Dessutom har skolverket lagt fram ett förslag till regeringen att teknikämnet ska ha en helt egen timtid i timplanen. Vi kommer nu att starta ett nätverk för dig som arbetar i grundskolans senare årskurser där vi kan dela varandras erfarenheter, få lektionstips och ta del av nyheter inom ämnet.

Vi träffas på expectrum där du får möjlighet att komma i kontakt med det material och den teknik som finns där. Vi som håller i träffarna är Jonas Paulsson, lärare i teknik och slöjd, och Inger Sjölund Bengtsson, teknikpedagog på expectrum. Vi är dessutom NT- utvecklare.

Vi planerar att ha första träffen den 14 mars klockan 15-17 på expectrum.

Anmäl dig genom att maila till antingen Inger eller Jonas:

Jonas Paulsson, NT-utvecklare: jonas.paulsson@vasteras.se
Inger Sjölund Bengtsson, NT-utvecklare: inger.s.bengtsson@expectrum.se

Varmt välkomna!

expectrum finns i Skrapan, Kopparbergsvägen 10 i Västerås.