Våra sidor
Language
Google Translate is used for translations to other languages. Västerås Marknad & Näringsliv AB cannot be held liable for any incorrect translations when using Google Translate.

KomTek

KomTek

Senaste nyheternaOm KomTek

KomTek initierades för att locka unga till att vilja bli framtidens ingenjörer, uppfinnare och entreprenörer. Det är ett nationellt koncept som har i syfte att vara med och skapa ett grundläggande intresse för tekniken och samtidigt utvecklar kunskap, kreativitet och företagsamhet som kan gynna Sverige på sikt.

Till KomTek kan barn och unga komma för att gå på fritidskurser på eftermiddagarna eller kvällar där de får möjlighet att efter egen förmåga prova sig fram i sitt tekniska skapande. De får bygga och konstruera, designa och dekorera, prova och hitta lösningar. Vårt mål är att de ska få aha-upplevelser och känna glädje av att förstå.

Det finns också möjlighet att som skolklass besöka oss dagtid för att göra en del av sin praktiska teknik här. Vårt mål är att bidra med inspiration och lyfta fram tekniken i vardagen samt vidga teknikområdets begrepp och uttrycksformer. Vi erbjuder lärare inspiration i teknikämnet. Det finns också möjlighet att låna material och få stöd samt få inspiration.

 

 

 

FRITIDSKURSER

Här hittar du våra fritidskurser som är för barn och unga 6-16 år. Kurser med start vt-15 är bokningsbara från och med 1 december kl. 13.00. Höstens kurser är bokningsbara från och med 4 maj kl. 13.00. Årets sommarkurser är bokningsbara från och med 7 april kl. 13.00.

Läs mer »

SKOLAKTIVITETER

Här hittar du som lärare information om vårt skolutbud. Du kan också gå in och boka ett besök hos oss under respektive ikon. Skolbesök för vt-15 är bokningsbara från och med 5 december kl. 13.00.

Läs mer »

BESÖKA OSS

+För dig som ska gå en fritidskurs

 Vårt mål är att bidra till att barn och unga får ett grundläggande intresse för teknik och samtidigt utvecklar kunskap, kreativitet och företagsamhet. Detta gör vi genom att erbjuda möjligheter att bygga, konstruera, designa, prova och hitta lösningar. Vi är angelägna om att din kurs hos oss blir så givande som möjligt. Vi är tacksamma om ni läser och följer nedanstående information:

  • Första gången får föräldrar eller andra vuxna medföljande gärna stanna kvar en stund.
  • Vi börjar alltid på utsatt tid, kom gärna i god tid.
  • Tänk på att det är bra med oömma kläder eftersom vi är i en verkstadsmiljö. Skor ska täcka både häl och tå.
  • Vid första tillfället vill vi att ni kontrollerar att vi har korrekt telefonnummer till målsman.
  • Ta gärna med ett enklare mellanmål.
  • Faktura på kursavgiften skickas till angiven adress. Avgiften är baserad på antalet kurstillfällen som ingår i den aktuella kursen. Vi har ingen syskonrabatt. Hela kursavgiften debiteras om avbokning sker närmare än 2 veckor innan kursstart.
  • Fotografering kan förekomma i samband med kurstillfällena. Bilderna kan komma att användas vid publicering i digitala kanaler och tryckt material. Meddela oss om ert barn ej får finnas med på bilder. Namn anges aldrig.
  • Vi arbetar aktivt för att förhindra olyckor och tillbud. Det är viktigt att ni meddelar oss om något skett som ni uppfattar som en olycka eller ett tillbud, så att vi tillsammans kan vidta åtgärder för en säker och trygg arbetsmiljö.

+För dig som har bokat in en ett skolklassbesök

Medföljande pedagog och säkerhetsföreskrifter

När en grupp elever kommer till oss behövs det alltid en medföljande pedagog som tar en aktiv roll i att hjälpa och inspirera eleverna under lektionspasset. Innan varje pass går vi igenom de säkerhetsföreskrifter som gäller. Vi förväntar oss att alla följer instruktionerna och att medföljande pedagoger deltar.

Höstens kurser

Vårens kurser består av gamla favoriter och några nya spännande för både yngre och äldre.