Våra sidor
Language
Google Translate is used for translations to other languages. Västerås Marknad & Näringsliv AB cannot be held liable for any incorrect translations when using Google Translate.

Möjligheternas mötesplats

10+ Dagliga aktiviteter
26 Mötesrum
21 Företag på plats

Samla femåringar, forskare och företagsledare under samma tak. Barnets skaparkraft, tankens fart och teknikens under – alla utmanar de vanans makt. Det är expectrum.

News & Activities

I BlickfångetKvinnor som arbetar med teknik: Sahar Tahvili

10 Mar 2017

Idag möter vi Sahar Tahvili, forskare och industridoktorand på RISE SICS Västerås och Mälardalens högskola. Hon har läst tillämpad matematik och flygingenjörsprogrammet i Iran och på Mälardalens högskola. Nu doktorerar ...

Utforska oss

Med teknik växer barn, unga och vuxna. Expectrum är ett utvecklingscenter för tankar och teknologi med utrymme för upplevelser, rön och resultat.

Här finns ytor som rymmer stora idéer! Vi kopplar samman skola, näringsliv och forskning i en alltjämt rörlig miljö. Tillsammans väcker vi intresset och höjer kunskapsnivån kring modern teknik som läromedel, hjälpmedel och livsstil.

Läs mer

Skapa hos oss

Tänk dig handens och tankens kraft i symbios med teknikens möjligheter. Vi är ett stort relationsbygge där människor av alla format möts, måttar och matchar.

Expectrum låter tankar och teknik fläta händer – från robotar till sugrörskonstruktioner. Vi vill visa omvärlden vad Västerås som teknikregion har gjort, gör och kan göra. Vi har utmaningarna och utvecklingsmöjligheterna här – i alla material, för alla människor.

Boka aktiviteter

Prova oss

Förra året välkomnade vi 21 121 deltagare och genomförde 286 skolaktiviteter med 7 150 elever från 45 skolor. Hit kom även 2 107 personer för att prata, skapa och Skypa.

Våra deltagare väljer fritt om de vill synas och höras eller lyssna och lära. Här finns miljöer med ytor och atmosfär: flyttbara glasväggar att skissa på, rullbara bord som förvandlar mötesrummet till en rymlig mingelyta för idéer.

Boka rum

En plats hos oss

Vi har både alla sorters företag som hyresgäster. De väljer sin arbetsyta efter storlek och behov efter tre olika koncept. Kanske är du nästa hyresgäst? Hos oss har du alltid lika nära till enskildhet som gemenskap!

Med Open Plan väljer du plats utifrån dagens behov, i ett rum, vid ett projektbord eller i loungen. Med My Desk har du eget skrivbord i en öppen yta, sida vid sida med andra företag. Med Office har du ett enskilt kontorsrum där du arbetar ostört. Kanske viktigast av allt: fritt wi-fi och kaffe!

Läs mer

Håll dig uppdaterad